Американската компания за споделени превози Uber обяви планове за съкращаване на

...
Американската компания за споделени превози Uber обяви планове за съкращаване на
Коментари Харесай

Uber съкращава 14% от служителите си

Американската компания за споделени превози Uber разгласи проекти за редуциране на 3700 чиновници на цялостен работен ден или около 14% от работната си мощ, с цел да понижи разноските си на фона на пандемията от ковид.

От документ, оповестен на уеб страницата на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) излиза наяве, че съкращенията ще обиден основно отделите за поддръжка на клиенти и асортимент на личен състав. В същото време компанията възнамерява да отпусне 20 милиона $ за разнообразни заплащания и компенсации за съкращения.

Освен това стана ясно, че изпълнителният шеф на стартъпа Дара Косровшахи се отхвърля от заплатата си, избрана на 1 милион $ (£ 809 690) през 2019 година, до края на годината.

По-рано от Uber обявиха, че заради карантинните ограничения броят на поръчките за таксита през март е намалял с над 70% спрямо предходната година. Подобен спад на бизнес интензивността обаче в действителност може да бъде единствено мотив, само че не и причина за всеобщи съкращения, считат специалистите. Още през 2019 година компанията понижи повече от 1500 души в опит да се оправи с многомилиардните загуби и да отговори на упованията на вложителите. 

Базираната в Сан Франциско Uber бе учредена от Травис Каланик и Гарет Кемп през 2009 година, а през днешния ден работи в над 500 градове съвсем в 80 страни. Бизнесът обаче значително зависи от приходите, идващи от огромните градове, в това число някои, които са мощно наранени от пандемията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР